College Deelnemers vertellen

Ab…..

Ik vind  dat iedereen een kans en recht heeft om te studeren. Op school zijn we heel erg goed en respectvol met elkaar met mijn docenten en mijn medeleerlingen. Toen ik  op school zat kon ik niet goed leren en mijn werk niet zo goed afmaken.  Mijn docent  wilde met mij spreken en vertelde  dat ik niet meer verder kon omdat ik te zwak was voor dit niveau 2.
Maar toen had ze me gelukkig hier gestuurd  en heb ik hard gewerkt en mijn best gedaan. Uiteindelijk  heb ik  mijn diploma 2 behaald in een jaar en ik heb dat diploma gekregen eind januari 2015.  Ikzelf geloofde dat niet eens dat ik dat kon maar heb mijn best gedaan en heb mijn diploma in mijn zak. Door extra te oefenen met rekenen, een onderdeel waarop ze mij hebben weggestuurd beheers ik nu. Ik mag iedere dag eerder komen om voor een hoger niveau rekenen te komen. Het lukt mij nu en ik vind het leuk. 

Ano……

Vele van ons passen niet in de reguliere opleiding van het MBO door meerdere redenen, waar ik er ook  1 van ben.
Ik ben een vrouw van 25 jaar met een dochter van 2 jaar oud, vanwege mijn leeftijd word ik bijna overal afgewezen omdat ik te oud zou zijn om te leren. Dit terwijl mijn motivatie om wat van mijn leven te maken juist over de 200% is. Als er geen Urban Act  was geweest  dan had ik nu vandaag de dag nog thuis gezeten en van baantje naar baantje geschommeld en voor vele werkgevers als een ‘’ jobhoppen’’ worden gezien.

 Het is voor veel jongeren die om wat voor reden dan ook in het verleden hun school niet hebben kunnen afmaken juist een mooie kans om dit bij Urban Act College wel te doen.
Een groot voordeel  is juist dat je alle aandacht van de leraren krijgt als je iets niet begrijpt. Want de ene leerling is, zoals u weet de andere leerling niet, de een leert sneller dan de ander. Hier is uiteraard niks mis mee want iedereen leert op zijn eigen manier en tempo.