urban-act-logo-u-oranje
“Ideas have a short shelf life. You must act on them before the expiration date”

Een ander soort onderwijs

Urban Act biedt een alternatief aan jongeren die zich niet thuis voelen binnen het reguliere onderwijs. Om welke reden dan ook kan er geen match zijn. Wij zien echter hun mogelijkheden. Door praktijklessen en persoonlijke begeleiding leiden wij hen naar werk of vervolgonderwijs. Een toekomst die past bij hun talenten.

Onze idealen

Visie

Vaak wordt de problematiek van jongeren zonder opleiding en werk bij het onderwijs neergelegd. Zij hebben moeite om zich te schikken in strakke procedures, klassikale lessen en weinig persoonlijke begeleiding. Daarbij willen zij geen lange, tijdrovende opleiding volgen, maar zo snel mogelijk aan het werk gaan. Het reguliere onderwijs heeft echter niet de middelen om hen te bieden wat zij nodig hebben. Wij bieden deze jongeren een uitkomst. Door veel persoonlijke aandacht, werk-gerichte trajecten en praktische lesmethodes.

Missie

Jongeren zonder startkwalificatie helpen aan een baan of vervolgopleiding, afgestemd op hun talenten.

Doelgroep

Jongeren van 17 jaar en ouder, met meervoudige problematiek. Daardoor hebben zij een achterstand op de arbeidsmarkt. Zij zijn gemotiveerd om te werken, maar zien zelf geen mogelijkheden.

Strategie

Wij hebben twee verschillende trajecten om leerlingen klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Beiden worden gekenmerkt door persoonlijke begeleiding, kleinschalige groepen en leren in de praktijk.

Urban Act College is gericht op het behalen van een mbo-diploma. Met onze nieuwe lesmethodes onderscheiden wij ons van het reguliere onderwijs.

Tijdens Urban Act Works leren zij door middel van stage en praktijkprojecten. Aan het einde ontvangen zij een certificaat, afgegeven door het stagebedrijf.

Na afronding worden deelnemers begeleid naar werk: het uiteindelijke doel van beiden trajecten.

Doelstellingen

Wij willen toewerken naar een Urban Act vestiging in diverse grote steden. En op deze manier een uitkomst bieden aan jongeren die meer begeleiding nodig hebben om hun toekomst te starten.

"Great things are never done by one person. They're done by a team of people"

Ons Team

Rolf

Houssin

Jelle

Robin

"Don’t make a change too complicated, just begin."

Get your act together!

Wil je werken aan je toekomst? Maar past het reguliere onderwijs niet bij jou? Meld je dan aan voor één van onze trajecten.

Meld je aan!
urban-act-footer-team

© Urban Act 2018

Webdesign door Donkeys & Co.