urban-act-logo-u-geel

Jelte, 17

Jongeren zoals ik zien deze opleiding als een uitweg uit hun ‘’cirkel’’. En dan bedoel ik jongeren die zichzelf meerdere malen in de problemen brengen en dikwijls kampen met een aparte thuissituatie.

Persoonlijk ben ik naar deze opleiding gekomen omdat ik ben blijven zitten in 4 Havo. Bij de tweede poging kon ik niet verder, omtrent lage cijfers en ruime absentie. Ik moest vervolgens naar het lokale leerplichtbureau en me komen verantwoorden. Ik werd doorverwezen naar deze opleiding en daar ben ik blij om. Blij dat ik nog een kans krijg om mijn fouten recht te zetten, ondanks het toch wel echt mijn eigen schuld was.

Juist daarom ben ik niet naar het reguliere niveau 3 gegaan. Omdat ik in mijn huidige situatie meer vrijheid en rust aan mijn hoofd heb. Ik ben geen autist of ADHD’er, maar ik pas zeker niet in het ‘’normale’’ kader. Net als veel van mijn medeleerlingen, wegens variërende redenen zoals; vroegtijdige zwangerschap, onstabiele thuissituatie en persoonlijke variërende problemen. Ik leer hier wat ik moet leren, maar verder word ik met rust gelaten. En zo heb ik het graag.

"Don’t make a change too complicated, just begin."

Get your act together!

Wil je werken aan je toekomst? Maar past het reguliere onderwijs niet bij jou? Meld je dan aan voor één van onze trajecten.

Meld je aan!
urban-act-footer-team

© Urban Act 2018

Webdesign door Donkeys & Co.